09 nov

• By Marjolein Lloyd

Geboren
Woensdag 1 november hebben Umutcan (gr. 5b) en Iremnur (gr. 4) een zusje gekregen. Ze heet Nilay. Moeder en dochter maken het goed.
Op maandag 9 oktober hebben Ayah (gr. 5b) en Zayd (groep 1/2 B) ook een zusje gekregen, zij heet Selma. Ook daar gaat alles goed.
Van harte gefeliciteerd !

Medezeggenschapsraad (MR)

U heeft er vast weleens van gehoord, de medezeggenschapsraad ofwel MR. Maar wat is het eigenlijk en waar dient het voor? De MR bestaat dit jaar uit 2 leerkrachten en 2 ouders. Zo’n 5 keer per jaar komen we bij elkaar om te bespreken hoe de school nog beter kan functioneren. Onder andere zaken als veiligheid in en om de school, het lesaanbod en Nederlands spreken komen aan bod. De vergaderingen zijn openbaar en kunnen door iedere belangstellende worden bijgewoond. Het woord voeren mag alleen wanneer u lid bent, of wanneer de MR hier toestemming voor geeft. Wij stellen het zeer op prijs als u mee wilt denken en mocht u vragen hebben staan wij u graag te woord. Ook is er sinds kort een MR emailadres: MR@obs-erasmus.nl voor uw vragen en opmerkingen.
Datums van geplande MR vergaderingen zullen op de website bekend worden gemaakt en ook de notulen zullen hier te vinden zijn.

Patricia Eekhof, IB’er en leerkracht (gr 1/2C), Anneke Munier, leerkracht (gr 1/2C)
Linda Boddingius, moeder van Julia (gr 4) en Fabio (gr 2), Faries Alibaks, vader van Ilayza (gr 4) en Zyhana (gr 1)

Nationaal schoolontbijt
Vandaag hebben alle kinderen ontbijt op school gekregen. Dit een landelijke actie om gezond eten te promoten. Veel kinderen in het basisonderwijs hebben overgewicht, dit kan hun verdere leven invloed hebben op leerprestaties, zelfvertrouwen en natuurlijk gezondheid. De leerlingen vonden het allemaal erg lekker en gezellig.

Hoog bezoek
Door het grote succes van de Erasmusschool en de Brede Buurt School krijgen we op vrijdag 17 november bezoek van de wethouder, mevrouw Saskia Bruines. Hier zijn we natuurlijk heel blij mee.

Kookworkshop buurtbewoners
Nieuwsgierig naar de vluchtelingen die in Escamp zijn komen wonen? Kom zaterdag 25 november a.s. eten met deze nieuwe buurtbewoners. Het Hollandse herfstbuffet wordt vers door vluchtelingen en vrijwilligers bereid. Schuift u ook aan? Deelname is gratis. Voor kinderen is een aparte kindertafel met begeleiding en speelactiviteiten. Aanmelden via info@grenzeloosverbinden.org of met inschrijfformulier bij de balie van de Brede buurtschool Kleurrijk. VOL=VOL
Zaterdag 25 november Brede buurtschool Kleurrijk, Inloop 17:30 uur. Ambachtsgaarde 3, Escamp. Buffet 18:00 – 20:30 uur.

Leerling informatie strookjes
Nog steeds hebben niet alle leerlingen de formulieren ingeleverd m.b.t. actuele contactgegevens. Deze gegevens zijn zeer belangrijk. Zo is het natuurlijk niet fijn voor een leerling, als hij of zij bijvoorbeeld ziek is, dat wij de ouders niet kunnen bereiken.

Studiedag
Op donderdag 23 november is er een studiedag voor alle leerkrachten, dit betekent dat de leerlingen allemaal vrij zijn!