• By robnihot

School dicht
Morgen 14 april en maandag 17 april is de school dicht i.v.m. Pasen.
De meivakantie begint op maandag 24 april en duurt tot en met vrijdag 5 mei.
Alle leerlingen zijn vrijdag 21 april om 15 uur vrij.

Schoolplein
Afgelopen maandag heeft meester Maurice het lint doorgeknipt waardoor het schoolplein kan worden gebruikt. Wat vinden de leerlingen het leuk!! Er werd volop op alle toestellen gespeeld.

Koningsdag en sportdag
Op vrijdag 21 april is er voor de groepen 1 t/m 4 een ontbijt op school. De groepen 1 en 2 hebben sportdag op school. De groepen 3 en 4 doen leuke dingen in de klas. De kinderen van groep 5 t/m 8 hebben sportdag buiten de school. Dat programma vindt u op de achterkant van deze nieuwsbrief. Alle kinderen hebben die dag om 15 uur vrij. Dan begint de meivakantie.

CITO
Volgende week dinsdag, woensdag en donderdag gaan de leerlingen van groep 8 de eindcito maken. Spannend. Dit betekent dat de groepen 8 op woensdag pas om 12 uur klaar zullen zijn. Wij wensen alle leerlingen veel succes!

Paasontbijt
Afgelopen woensdag werd het Paasontbijt gevierd, het was erg gezellig. Ook kwam in de onderbouw de Paashaas langs, de kinderen vonden het erg leuk. Ook willen we natuurlijk de ouderraad heel erg bedanken voor alle boodschappen en paasversieringen. Zonder de ouderraad lukt het niet.
Inloop groep 3 tot en met 5
Donderdag 20 april is er weer een inloopochtend voor deze groepen. Tot 9 uur bent u van harte welkom. Groep 3A heeft dan gym en ook daar bent u van harte welkom.

Conferentie
Op woensdag 24 mei, om 14.00 uur tot 17.00 uur, organiseert Kleurrijk een conferentie in theater Dakota. Het sprekend kind, Tedx talks for kids. Onze kinderen vertellen prachtige, aandoenlijke en waargebeurde verhalen in het theater. Het zijn verhalen met een boodschap voor volwassen. Wilt u komen kijken dan kunt u zich aanmelden bij info@obs-erasmus.nl of bij de administratie van de Erasmusschool.Kaartjes kosten 2,50 euro. Wees er snel bij want op is op!

Afscheid meester Rob
Meester Rob gaat na meer dan 43 jaar werken in het onderwijs met pensioen. U kunt afscheid van hem nemen volgende week woensdag om half 12, hij zal dan in de hal aanwezig zijn. Wij zullen hem missen als leerkracht, computermeester en natuurlijk als tuinman van onze tuin. Ook was hij een uitstekende Paashaas!
Wij wensen hem heel veel plezier met zijn pensioen.

Schoolafspraken
Voor de meivakantie worden er in de school borden opgehangen met daarop de schoolafspraken. Deze afspraken gelden voor iedereen die in onze school rondloopt.

Schoolfruit
De Erasmusschool heeft 20 weken lang fruit ontvangen via de Europese Unie ter bevordering van een gezonde leefstijl. Deze week was helaas de laatste week. Dus graag vanaf volgende week weer fruit meegeven.

Spreekwoord van de week:
Spreekwoord: De aap komt uit de mouw

Betekenis: Betekenis: nu blijkt wat echt de bedoeling was!