• By robnihot

Pinksterweekend
De leerlingen zijn maandag 5 juni vrij.

Geboren
Maandag 22 mei heeft Beyza uit groep 3a een zusje gekregen, ze heet Sura Erva. Moeder en dochter maken het goed. Van harte gefeliciteerd!

Tuinieren is fijn!!
Wij zoeken nog steeds enthousiaste ouders, opa’s, oma’s, buurmannen of buurvrouwen, zusjes en broertjes (vanaf 10 jaar) die willen helpen in onze schooltuin. Alles wat rijp is mag mee naar huis genomen worden. Op woensdag 14 en 28 juni van 13 tot 15 uur.

Fruit in de klas
Fruit is gezond en we willen graag dat alle kinderen elke dag fruit eten, de kleuters hebben elke dag een fruitmoment. De kleuterjuffen zouden graag willen dat de ouders hun kinderen elke dag een bakje met fruit meegeven, graag ook even thuis schillen:) Zo krijgen alle kleuters een gezond tussendoortje.

Scherper toezicht op onze leerlingen
Wij verzoeken alle ouders om de kinderen op te halen bij de aangewezen deur. Voor groep 1/2 B en 1/2 C is dat de deur aan het schoolplein. De gangdeur gaat op slot. Alle toegangsdeuren tot de school gaan pas om 15.25 uur open. Ook graag schriftelijk doorgeven indien uw kind door een ander wordt opgehaald.

Zomerfeest
Woensdag 21 juni vieren wij weer het jaarlijkse zomerfeest. Dit jaar doen we dit samen met de Petrus Dondersschool. Op deze dag worden er spelletjes buiten gedaan en houden we een Open Podium. Hierbij mogen de kinderen een leuk dansje, liedje, toneelstukje, versje of heel iets anders leuks laten zien. Om deze dag te laten slagen kunnen wij ook de hulp van ouders gebruiken. U kunt zich alvast opgeven bij de leerkracht. Wij hebben er al heel veel zin in!

Waterpokken
In de kleutergroepen heerst de waterpokken. Kinderen mogen op school komen indien ze niet ziek zijn. Zwangere vrouwen moeten wel voorzichtig zijn.

Fietsen op ons verkeersplein
Groep 3/4 heeft maandagmiddag 15 mei met veel plezier het verkeersplein uitgeprobeerd. De fietsen uit de fietskar waren een groot succes, zoals op de foto’s te zien is. Het was eerst wel even wennen om goed op de weg te blijven en de rotonde moest ook op de juiste manier genomen worden, maar na wat oefenen ging het steeds beter. Er werd ook prima gelet op overstekende voetgangers.
Krant
Vorige week donderdag zijn 8 kinderen van groep 6 naar de redactie van de krant Den Haag Centraal op bezoek geweest. Ze waren daar ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van die krant. Ze hebben meegewerkt met een groot interview omdat ze zelf ook 10 jaar zijn. Ze staan met een leuke, grote foto in de jubileumkrant. Het was een leuke middag.

Zonnebrand
Het mooie weer komt er weer aan! Wij verzoeken alle ouders om ervoor te zorgen dan de kinderen ingesmeerd zijn voordat ze naar school te komen als het erg zonnig weer is. De juffen en meesters hebben geen tijd om dit voor elk kind te gaan doen.

Spreekwoord van de week:
Spreekwoord: Haastige spoed is zelden goed
Betekenis: als je iets te snel doet vergroot je de kans op fouten