01 jun

• By robnihot

Kinderen vrij op maandag 5 juni i.v.m Pinksteren

Schoolfotograaf
Donderdag 8 juni komt de schoolfotograaf. Het verzoek van de fotograaf is dat alle leerlingen van groep 1 en 2 een eigen knuffel van thuis meenemen. Dit werkt goed bij de kleuters. Er wordt een foto gemaakt met en zonder knuffel.
Tip voor de ouders: als de kinderen kleurrijke kleding dragen, komen de foto’s beter tot hun recht. Vermijd daarbij fluorescerende kleding.

Inloopochtendgroepen 3,4 en 5.Vrijdag 9 juni is de laatste inloopochtend van dit schooljaar voor de groepen 3, 4 en 5, van 8.30 tot 9.00 uur. Kom gezellig kijken en zie hoeveel de kinderen het afgelopen schooljaar allemaal hebben geleerd. Uw kind vindt het leuk als u er bent!

Bezoek bij een 100 jarige
Afgelopen week is groep 5 op bezoek geweest bij mevrouw Blokhuizen, dat is een mevrouw van het bejaardentehuis waar groep 5 heen is geweest om tv-opnames te maken voor TV West. Mevrouw Blokhuizen is zelf ook 41 jaar juf geweest. Toen hoorden ze dat mevrouw Blokhuizen 100 jaar zou worden. Juf Mandy vond het een leuk idee om naar haar toe te gaan op haar verjaardag. De klas heeft een boekje gemaakt met tekeningen en de juf heeft een fles parfum gekocht. Bij haar verjaardag kreeg de klas taart en limonade mmmmmmmmmm, de klas heeft de jarige heel hard toegezongen. Dit vond mevrouw Blokhuizen geweldig. Malak en Tuanna hebben verteld dat de groep het heel leuk vond.

Sportdag groepen 3 en 4
Op woensdag 7 juni wordt onze jaarlijkse sportdag gehouden in de gymzaal, in het speellokaal en op de 2 grasveldjes rond de school. De kinderen moeten natuurlijk sportkleding aan en gemakkelijke loopschoenen voor buiten. De overige klassen hebben die dag geen gym.

Wij zijn Imane (groep 8) en Dewi (groep 6)
Imane: Wij zijn vorige week woensdag naar het Dakota theater geweest, samen met de Petrus Dondersschool. Daar hebben wij een opvoering gedaan voor ouders, bekenden en leraren van de school. Talkx is een evenement waarbij kinderen een verhaal vertellen over hun eigen leven of wat ze hebben meegemaakt en dat belangrijk vinden en waar ze naar verlangen, zodat volwassenen weten wat kinderen belangrijk vinden. Er waren niet alleen verhalen, maar ook een zangeres en dansgroepen.
Dewi: Nou, het is een spreekevenement waar kinderen hun verhaal kunnen doen. Het was gezelllig met meester Leander en juf Marije. Ik vond het best heel spannend. Ik durfde bijna niks te zeggen. Het duurde 3 uur, ik vond het heel leuk.

Spreekwoord van de week: (door Malak groep 5)
Spreekwoord: Jong geleerd is oud gedaan
Betekenis: hoe eerder men iets leert, des te langer de vaardigheid zal blijven