15 jun

• By robnihot

Zomerfeest
Op woensdag 21 juni vieren wij weer het jaarlijkse zomerfeest. Dit jaar doen we dit samen met de Petrus Dondersschool. Op deze dag worden er spelletjes buiten gedaan en houden we een Open Podium.
Om deze dag te laten slagen kunnen wij ook de hulp van ouders gebruiken. U kunt zich alvast opgeven bij de leerkracht.
Wij hebben er al heel veel zin in!

Escampjournaal
Op zondagavond 18 juni om 19.00 uur via Den Haag TV ( kanaal 45 ziggo, digitaal kanaal 40, bewoners Wateringseveld Caiway kanaal 12) wordt het Escampjournaal uitgezonden. Daarin wordt aandacht besteed aan het Tedx Talks sprekersevent.

Studiedag
Maandag 26 juni is het Suikerfeest. Obs Erasmus heeft daarom een studiedag ingepland, alle kinderen zijn die dag vrij. Wij wensen iedereen een fijn Suikerfeest.

De wereld om ons heen – de slak
De afgelopen weken hebben de groepen 1/2 bij kunst over slakken gewerkt. Juf Angela heeft een paar slakken uit haar tuin meegenomen. De kinderen hebben er eens goed naar gekeken. Wat een bijzondere beesten. Slakken dragen hun huis op hun rug en ze hebben ogen op steeltjes. Ze zuigen zich vast aan de grond en laten slijmsporen achter. Ze bewegen heel langzaam! Wij hebben het liedje de slak en het haasje geleerd en een verhaal over slakken gehoord en toen de slak getekend met waskrijt. We hebben ook een slak geboetseerd en geleerd dat het huisje een spiraal is. Tenslotte hebben we de beeldjes beschilderd: Als je de drie basiskleuren blauw, geel en roze mengt krijg je bruin.

Actie in het onderwijs
Op dinsdag 27 juni vindt er een actie in het onderwijs plaats, alle leerlingen worden daarom pas om 9.30 uur op school verwacht. De leerkrachten doen deze actie om aandacht te vragen aan de politiek m.b.t. de werkdruk in het onderwijs.

Zonnebrand
Het is al een paar dagen heel mooi weer geweest, kunnen de ouders ervoor zorgen dat alle kinderen goed ingesmeerd zijn met een hoge factor?

Schoolmelk
Vanaf het nieuwe schooljaar komt de keuze Optimel te vervallen. De kinderen kunnen dan alleen maar kiezen voor halfvolle melk.

Telefoonnummers
Het komt nog steeds vaak voor dat wij ouders niet telefonisch kunnen bereiken omdat het telefoonnummer gewijzigd is. Dit is vooral vervelend voor de kinderen als die plotseling ziek worden. Graag dit zo spoedig mogelijk doorgeven bij de administratie.

Spreekwoord van de week:
Spreekwoord: Iemand in het zonnetje zetten

Betekenis: iemand op positieve wijze aandacht geven