• By Marjolein Lloyd

Nieuwsbrief nummer 8, 13 oktober 2017

Herfstvakantie

Alle kinderen zijn vrij volgende week i.v.m de herfstvakantie. We verwachten de kinderen weer op school maandag 23 oktober.

Kinderboekenweek

Het team van de Erasmusschool stond vorige week woensdag de kinderen verkleed op te vangen. De kinderen vonden het best erg leuk!!

Busgeld

Een groot aantal ouders heeft nog geen busgeld betaald voor het zwemmen. De gemeente betaalt het zwemmen. Wij verzoeken de ouders het zwemgeld voor 30 oktober te betalen. We zouden het jammer vinden als kinderen bijvoorbeeld niet mee mogen diplomazwemmen.

Ouder Kind Fietsen

Uit onderzoek is gebleken dat er vraag is naar fietsles voor ouders. In Den Haag zijn nog steeds ouders die niet kunnen fietsen en dit hun kind ook niet leren. Om deze ouders toch een mogelijkheid te bieden om veilig te leren fietsen is het project Ouder Kind Fietsen ontwikkeld. Een fietscursus die op school plaatsvindt en ouders stimuleert om samen met hun kind te gaan fietsen. Meer informatie vindt u bij de ton vlakbij de administratie.

Museumbezoek

Maandag 23 oktober gaan de groepen 5 naar het Museon, naar de les ‘Aan de slag als archeoloog’.Dinsdag 24 oktober gaat ook groep 3b naar het Museon, naar de les ‘recyclen’. Vrijdag 27 oktober gaan de groepen 1/2 A en 1/2 C naar het Gemeentemuseum, naar de les ‘nacht in het poppenhuis’.

Kinderzwerfboekenstation

Wat fijn dat er al meerdere ouders kinderboeken hebben ingeleverd voor het boekenstation. We hopen dit station volgende maand te kunnen openen, wij houden u op de hoogte. Heeft u thuis nog meer gelezen kinderboeken die u zelf niet meer gebruikt, dat kunt u deze inleveren op school. Wij zijn er heel blij mee!

Kinderboekenweek

Vandaag hebben wij de Kinderboekenweek afgesloten. Alle leerkrachten hebben ’s ochtends in een andere klas voorgelezen. Ook is er vandaag de schoolfinale van de voorleeswedstrijd gehouden voor de groepen 5 t/m 8. Tijdens de Kinderboekenweek hebben alle groepen meegedaan met een griezelige kleurwedstrijd. Alle kinderen hebben goed hun best gedaan en een mooie kleurplaat ingekleurd. De twee winnaars zijn inmiddels bekend. Zij hebben een boek gewonnen!

Ontbijten

Regelmatig komen er kinderen op school die niet hebben ontbeten. Dit kan leiden tot verminderde schoolprestaties en lichamelijke klachten. Wij verzoeken ouders hier op te letten.