02 nov

• By Marjolein Lloyd

Nationaal schoolontbijt

Volgende week vrijdag is het nationaal schoolontbijt. De kinderen hoeven dan niet thuis te ontbijten, ze ontbijten gezamenlijk op school.

Onze school doet hieraan mee omdat wij ook graag willen dat onze kinderen goed ontbijten. Onderzoek heeft aangetoond dat, als de leerlingen niet goed ontbijten, de leerprestaties negatief kan beïnvloeden. Ook is het slecht voor de gezondheid. Zeker in de wintermaanden hebben kinderen een gevulde maag nodig, dit voorkomt flauwvallen, hoofdpijn en ziektes.

Geboren

Op woensdag 25 oktober hebben Mairi (gr.5b) en Christos (gr.1/2 A) een zusje gekregen. Ze heet Melina. Met moeder en dochter gaat het heel goed. Van harte gefeliciteerd.

Ouderbijdrage

Deze week zijn de brieven m.b.t. de ouderbijdrage uitgedeeld, wij verzoeken alle ouders om dit zo spoedig mogelijk bij de administratie te betalen. Zoals vermeld in de brief wordt de ouderbijdrage onder andere gebruikt voor het Sinterklaasfeest en Kerstdiner. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd terecht bij de ouders van de ouderraad. De administratie is aanwezig maandag de hele dag en dinsdag en donderdag tot 14 uur.

Actuele leerling informatie

U heeft vorige week een invulformulier ontvangen m.b.t. actuele leerlinginformatie. Wij verzoeken alle ouders om dit formulier z.s.m. in te leveren bij de leerkracht. Mocht u niet meer in bezit zijn van het formulier dan kunt u het afhalen bij de administratie. De Erasmusschool gaat dit elk jaar doen. In het loop van het jaar wil de Erasmusschool ook de nieuwsbrief digitaal gaan verzenden.

Museumbezoek

Groep 6 gaat volgende week donderdag naar de voorstelling Help Heksen Heksen! In het Zuiderstrandtheater.

Schoolfruit

Vanaf 13 november krijgen we ook weer schoolfruit. De leerlingen krijgen dan drie x per week fruit. Ook dit bevorderd gezond gedrag. De dagen dat ze het krijgen is nu nog niet bekend. Dus wel graag volgende week fruit meegegeven.

Gevonden voorwerpen

Bij de ingang bij het schoolplein staat een kist die vol zit met gevonden voorwerpen, zelfs jassen! Wij verzoeken ouders om hier in te kijken of er soms kledingstukken van de kinderen in liggen. Over een aantal weken zullen we de kist legen en aan Stichting Lotje geven.