OBS Erasmus is al enkele jaren zeer succesvol met het maken van originele films voor het Kinderrechten Filmfestival.
Onder de inspirerende leiding van meester Johan Buur met zijn collega’s van de groepen 7 en 8 viel onze school diverse keren in de prijzen.

In 2014 met de film “Superhelden”

In 2015 met de film “Perfect”

In 2016 met de film “Oogkleppen”

In 2013 filmde meester Bob zijn groep in de gang. De leerlingen zijn enthousiast bezig met het verkeersprogramma “Van groot gewicht”.

Meester Rob maakte in 2009 een filmpje over het zelfstandig werken in het toen nog bestaande computerlokaal.

Ook zong hij daar het “Erasmuslied”. Dat had ooit het schoollied moeten worden maar hij sneuvelde in de voorronden.

In 2011 oefenden de groepen 5 het welkomstlied voor Sinterklaas voor het digitale schoolbord.