OBS Erasmus informeert de ouders op diverse manieren. In de hal van de school hangt een digitaal infoscherm dat bijna dagelijks de meest actuele informatie verschaft. Iedere week verschijnt op vrijdag het papieren weeknieuws dat ook weer terug te vinden is op deze website. Elk jaar verschijnt de schoolgids en de ouders krijgen ook informatie via brieven als het een bepaalde groep aangaat.
Aan het begin van het schooljaar is er een informatieavond. D.m.v. rapportbesprekingen worden de ouders op de hoogte gesteld van de leerresultaten van hun kind. Na het maken van een afspraak kan er gesproken worden met de leerkracht of de directeur.
Via deze webpagina worden ouders ook op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen op internet.

Tip 1
Vanaf 1 april is de gratis verhalenwebsite www.toeloeloe.nl online gegaan!
Elke dag posten wordt een verhaaltje en een tekening van Toeloeloe en haar vriendje Harrie gepost.
Toeloeloe is een ondeugend, eigenwijs, stoer en grappig krabbetje die samen met haar lieve, bange en luie vriendje Harrie de hagedis heel veel gekke en spannende avonturen beleeft. Tijdens die avonturen leren ze van alles.
De verhalen kunnen ook beluisterd worden. Ze zullen tevens in boekvorm verschijnen.
De verhalen zijn geschreven voor de leeftijdsgroep 4 t/m ongeveer 7 jaar. Het zijn ideale verhaaltjes voor het slapen gaan, maar ze zijn ook zeer geschikt als voorlees-verhaal thuis.

Tip 2
www.schoolspot.nl biedt ouders de mogelijkheid om goedkoop software aan te schaffen.
Zij kunnen gebruik maken van de voordelen van schoolspot. Hier is wel een account voor nodig. Een account aanvragen kan in enkele simpele stappen. Na ontvangst van de aanvraag wordt een e-mail met inloggegevens verstuurd.
Tip 3
​Samen10+ heeft 2 jaar samengewerkt met Brein deskundige Ria van Dinteren én ouders over hoe zij hun kinderen beter kunnen helpen Beter te Leren Leren.

De film die hieruit is ontstaan staat nu op deze site.