In het schooljaar 2016 – 2017 gaat ons streven verder in het maken van een echte moestuin van ons groene schoolplein. De Petrus Dondersschool heeft aangegeven daar een leerkracht voor gevonden te hebben die zich permanent met de tuin gaat bezighouden. Onlangs zijn er door een hoveniersbedrijf planten en struiken in de aarde gezet.
De tuin is door onze tuingroep bestaande uit juf Liselotte (van de Petrus Dondersschool) , juf Irma en meester Rob en nog een paar enthousiaste collega’s en leerlingen
weer stevig onderhanden genomen. De eerste zaden zijn gelegd en binnenkort start groep 3 met tuinieren.
Dinsdag 21 maart, het begin van de lente, opende juf Irma van onze 3/4 groep
het tuinseizoen. Na een les in de groep gingen de leerlingen zaaien. Er werden eerst geultjes gemaakt waarin sterrekers- en radijszaden gestrooid werden. Over een week zijn de eerste resultaten boven de grond te zien.

Zo ziet de tuin er momenteel uit. Ouders mogen gerust komen kijken en als zij dat willen helpen.

Meester Rob en juf Irma hadden een tuinplan gemaakt dat dit schooljaar is uitgevoerd. Er zijn planten en diverse materialen aangeschaft. De 3 watertonnen zijn inmiddels omgetoverd door meester Koos in plantenbakken. Ook werden er plantenbakken aangeschaft voor onze kleuters.

De groepen 5 en 6 kregen les van een juf van www.milieueducatiedenhaag.nl.
De LKP – leerkrachten Angela en Maite hebben vogelhuisjes gemaakt met de leerlingen die in het voorjaar van 2017 in de Erasmoestuin worden opgehangen.

Op zoek naar hulpvaders en hulpmoeders

Om onze tuin een succes te laten worden zijn juf Irma en meester Rob op zoek naar ouders die “groene” vingers hebben. D.w.z.
ouders die van tuinieren en de natuur houden. Er heeft zich inmiddels 1 fanatieke moeder gemeld.

Het tuinjaar 2015 – 2016 in beeld

7btuin2p

kokenkleuters2p

tuin12a-3
tuin12a-1

20160527_112505

20160527_112442

Vandalisme

Helaas wordt onze tuin regelmatig bezocht door vandalen die b.v. betonblokken neergooien en tonnen omgooien.

tuin1

tuin2

Maar er vinden ook opbouwende werkzaamheden plaats. Zo heeft een hovenier van milieu-educatie onze bessenstruiken gesnoeid.
tuin3
Om ook de groepsleerkrachten te betrekken zijn er lessen uit de oude methode Leefwereld
gedigitaliseerd.

Aanbod van digitale lessen