18 dec

• By Marjolein Lloyd

Nieuwsbrief nummer 12, 15 december 2017

Kerstvakantie

Volgende week vrijdag zijn alle kinderen vrij, dit is het begin van de Kerstvakantie. Directie en het team van de Erasmusschool wensen alle kinderen en hun familie een hele prettige vakantie en natuurlijk een mooie jaarwisseling. We verwachten alle kinderen uitgerust en gezond op maandag 8 januari 2018.

Kerstdiner

Donderdag 21 december zijn de kinderen om 12.00 uur vrij. ’s Avonds zien wij ze graag terug voor het kerstdiner. Het kerstdiner is van 17.00-18.30u. U kunt voor het diner iets te eten maken. Bespreek dit met de leerkracht van uw kind. De deuren zullen om 16.50 uur open gaan. Komt u a.u.b. op tijd, anders wordt het eten koud. Ouders zijn van harte welkom in Kleurrijk tijdens het kerstdiner. De leerlingen van de groepen 1 t/m 3 mogen om 18.30 uur bij de klas worden opgehaald (i.v.m het meenemen van de schalen) De overige groepen worden door de leerkrachten 10 minuten later naar buiten gebracht.

LKP inspectie

Op maandag 8 januari krijgen we de hele dag bezoek vanuit de gemeente. Ze komen de kwaliteit van de LKP lessen beoordelen. LKP lessen bestaan nu 10 jaar in Den Haag. Zowel de gemeente als de deelnemende schoolbesturen willen graag zien wat er op een LKP-school gebeurt en wat dit  voor kinderen, ouders, teams en de buurt oplevert. Het onderzoek zal daarnaast handvatten bieden voor verdere verbetering en doorontwikkeling van het LKP in de komende jaren.

Bedankt ouderraad!

Directie en team van de Erasmusschool wil de ouderraad heel erg bedanken voor de mooie versiering en hun inzet de afgelopen weken. Het sinterklaasfeest, de sinterklaasversiering en natuurlijk de mooie kerstversiering maken de feesten compleet. Ook zijn de leden van de ouderraad weer heel druk bezig met de voorbereidingen van het kerstdiner. Top!!

Ringworm

Een aantal leerlingen in de onderbouw heeft ringworm. Indien u iets opmerkt bij uw kind ga even langs de huisarts dan kunt u het behandelen. De Erasmusschool hanteert het protocol infectieziektes waarin gebruik gemaakt wordt van de richtlijnen van het RIVM van het ministerie van Onderwijs.

Korfbalcursus

Op woensdagmiddag 10 januari t/m 28 maart wordt er een korfbalcursus georganiseerd voor alle leerlingen uit de groepen 3 t/m 6. Alle leerlingen hebben hiervoor een brief meegekregen.

Kinderraad Erasmusschool

De Kinderraad heeft op 8 december weer meegedaan aan een discussie op het HCO. De vraag was: “hoe kan het HCO met 110 verschillende werknemers beter met elkaar samenwerken en beter met elkaar communiceren?” De kinderraad van de Erasmusschool verraste de bestuurders van het HCO in de dialoogsessie door scherpe, vindingrijke en out-of-the-box ideeën waarmee het HCO het gepresenteerde dilemma zou kunnen oplossen. De dialoogsessie van 8 december kan gezien worden als een bewijs dat: kinderen een stem geven en goed luisteren naar hun boodschap, niet meer weg te denken is uit onze moderne samenleving. Het sprekend kind (in brede zin) en de evenwichtige dialoog tussen kind en volwassene horen thuis in de moderne opvatting over onderwijs en pedagogiek.