• By Marjolein Lloyd

Feestelijke opening

Op maandag 22 januari zal het startschot worden gegeven voor het begin van de Schoolschrijver bij ons op school. Dit zal gebeuren om 8.30 uur bij Kleurrijk.

In de aula in Kleurrijk worden de groepen 5, 6, 7 en 8 verwacht om 8:30 uur, ouders en leerlingen gaan direct naar de Aula.

De schoolschrijfster wordt dan feestelijk onthaald. Om 9 uur is het feest klaar en is de schoolschrijfster bij de groepen 5 t/m 8 bekend. De afsluiting van dit project is op 18 mei 2018 in het kinderboekenmuseum.

Er zal pers aanwezig zijn dus mochten er bezwaren zijn mbt plaatsen van foto’s dan dit voor maandag bij de directie aangeven. Anders gaan we ervan uit dat dit geen probleem is.

Nieuws uit groep 3

Afgelopen week zijn de leerlingen van groep 3 begonnen met het schrijven met een vulpen, de kinderen vonden het best spannend.

Ook kregen de ze deze week van meester Maurice het letterdiploma uitgereikt.

Digitale nieuwsbrief

Vanaf 1 februari zult u de nieuwsbrief niet meer op papier ontvangen, deze zal dan digitaal worden verstuurd. Mocht u van emailadres veranderen dan kunt u dit bij de administratie doorgeven. De nieuwsbrief zal ook zo spoedig mogelijk op de website worden gezet.

Thema avond Taal

Afgelopen woensdagavond was er een speciale avond over Taal. De schoolschrijver was aanwezig en vertelde over de activiteiten die op onze school gaan plaatsvinden. Ook was de Voorleesexpress aanwezig. Het was jammer dat er weinig ouders aanwezig waren. Wij danken de ouders die wel aanwezig waren. Onderzoek heeft uitgewezen dat lezen en voorlezen zeer belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen en dat het heel leerzaam is ook voor de ouders.

Nieuws uit Kleurrijk

Regels voor het ophalen van de kinderen in Kleurrijk:

• Niet veel te vroeg op bij Kleurrijk komen om de kinderen op halen, 5 minuten voor tijd is vroeg genoeg, dit is belangrijk omdat er gewoon lessen gegeven worden
  • De ingang van het Kleurrijk is voornamelijk bedoeld voor het ophalen van kinderen van de peuterspeelzalen. Mocht u een kind hebben op de Erasmusschool dan mag u uiterlijk 5 minuten voor het eind van de schooltijd naar de klassen toe.
  • Ouders die kinderen ophalen in Kleurrijk verzoeken we te wachten op de tribune en niet ergens anders.

High Tea

Op donderdag 25 Januari organiseren vrouwen uit de wijk gezamenlijk high tea in de Kleurrijk. Iedereen is van harte welkom. Je mag wat lekkers meenemen. Tijd: 13.00-15.00 uur.

Thema bijeenkomst

Woensdag 7 februari, 8.30 uur inloop en aansluitend om 9 uur zal de voorlichting starten over: Opvoeden in 2 culturen.