11 mrt

• By robnihot
  • In 8a

Op deze pagina vindt u het nieuws over en uit de groep 8a, zoals leuke foto’s, nieuwtjes, belangrijke data, museumbezoeken, vragen of u iets wilt sparen/bewaren voor de klas. In de hogere groepen zijn ook het huiswerk en handige oefen websites te vinden.

Groep 8A wordt geleid door meester Johan en meester Rob op de vrijdag.

Groep 7A van het schooljaar 2015 – 2016 is nu in het schooljaar 2016 – 2017 groep 8A geworden. Hieronder staat nog wat “oud” nieuws van het afgelopen schooljaar.

Op zoek naar de pot met goud
Maandag 1 februari gingen we (7a) naar het museum van de archeologen. Het was super leuk! We kregen eerst een PowerPoint te zien. Omdat ze zag dat we rustig waren, we geïnteresseerd waren en veel vragen stelden, heeft ze de les veranderd dus kregen we een rondleiding achter de schermen (we mochten kijken wat de archeologen aan het doen waren en wat er in de kluis zat) Aan het eind kregen we nagemaakte munten uit de Romeinse tijd. We vonden het echt leuk maar helaas moesten we weg.

Even helemaal een Hollywood ster
Woensdag 3 februari hebben groep 7a en groep 7b de kinderrechten filmfestival film opgenomen met meester Filip. Het was super spannend we gingen veel met de green screen werken (deze maakt het mogelijk om net als in de echte films effecten te gebruiken). We moesten ook wat buiten opnemen! Helaas had niet iedereen een rol (er waren namelijk audities gehouden), maar iedereen had het leuk. Het was erg gezellig. Normaal gaan we half 12 weg van school, maar woensdag gingen we 12 uur weg! Het ging super goed. Eerst waren we zenuwachtig, maar toen viel het best mee. Hopelijk halen we weer de finale!

film1

film2

film3

film4

film5

film6

Wanneer er tijd over is worden de leerlingen ICT – vaardig gemaakt. Zij kregen de opdracht om een powerpointpresentatie te maken.

computeren1

computeren2

computeren4

computeren3

Naoufal en Marouane uit groep 7a hebben een powerpointpresentatie gemaakt over de Romeinen en de Grieken.
De moeite waard om deze powerpoint te bekijken.
Klik op de link hieronder:
Romeinen

De kinderen van de voetbalcursus van de groepen 7 en 8 hebben een zaalvoetbaltoernooi gespeeld in sporthal Zuidhaghe. Uit de wijk waren ook aanwezig de Anemaschool, Anne Frankschool, Nutschool Woonstede, en de Zuidwester. Van de Erasmusschool waren er 6 teams, 3 jongens- en 3 meisjesteams. Ze hebben allemaal heel goed hun best gedaan! Erasmus 3 en Erasmus 4 werden eerste, Erasmus 2 en Erasmus 6 werden tweede. We gingen naar huis met voor alle deelnemers een medaille, 2 mooie voetballen voor de teams die de eerste prijs hadden gehaald en de sportiviteitsprijs behaald door Erasmus 5! Top,top top! Het was een leuke sportieve middag.

meisjeszaalvoetbal

Guluzar, Ibtisam, Dilara en Safa uit groep 7a en groep 8b zijn met het idee gekomen om
in de kleedkamers spiegels op te hangen om het uiterlijk na het douchen op te vrolijken. Zij hebben een powerpoint gemaakt
om hun idee in de andere groepen aan de man te brengen.

spiegel1

spiegel2

spiegel3

Vrijdag 30 oktober hadden de kinderen van groep 7a hun eindpresentaties van de kinderboekenweek. De kinderen presenteerden door middel van een rap, een toneelstukje, een poppenkastvoorstelling of een verhaal, hun boek. De kinderen lieten zien heel veel in huis te hebben. Ze waren zeer blij met hun resultaat.
Ook de ouders, er waren er veel komen kijken, waren onder de indruk van wat de kinderen lieten zien. Zo hebben we maar weer een mooi beeld gekregen waar onze kinderen toe in staat zijn.

DSCF1810

DSCF1811

DSCF1812

De groepen 5 t/m 8 sloten de KBW af met een voorleeswedstrijd in Kleurrijk. De jury bestaande uit juf Patricia en de meesters Koos en Mike vonden het best wel moeilijk om 2 winnaars aan te wijzen. Dat werden uiteindelijk Chanel uit groep 5 en Onur uit groep 8b.
lezen1

lezen2

lezen3
lezen4