11 mrt

• By robnihot
  • In 8a

Op deze pagina vindt u het nieuws over en uit de groep 8b, zoals leuke foto’s, nieuwtjes, belangrijke data, museumbezoeken, vragen of u iets wilt sparen/bewaren voor de klas. In de hogere groepen zijn ook het huiswerk en handige oefen websites te vinden.

Groep 8B wordt geleid door juf Mariëlle en juf Annie.

Groep 7B is inmiddels bevorderd naar groep 8B. Hieronder staat nog wat nieuws van het afgelopen schooljaar.

Tuinieren

Donderdag 26 mei gingen enkele leerlingen van onze groep onkruid wieden in onze tuin.

tuin7b-1

tuin7b-2

tuin7b-3

Project De Ruimte
Afgelopen 3 weken hebben we in de klas gewerkt met het thema/project ‘de ruimte’. Er zijn marsmannetjes/aliëns/raketten geknutseld, de teksten van nieuwsbegrip (onze begrijpend lezen methode) gingen over de ruimte en er zijn animatiefilmpjes gemaakt door de leerlingen.

Vooral de animatiefilmpjes en de quiz waren tijdens de afsluiting van het project op woensdag 17-2 een groot succes. De leerlingen van alle groepen mochten door de school lopen, om zo in alle klassen een kijkje te nemen. Door onze klas hingen alle planeten met op de achterkant veel lastige en ingewikkelde informatie. Er kon een quiz worden ingevuld met vragen over de planeten en de ruimte, alle antwoorden waren in het lokaal te vinden.  Het was een groot succes, want natuurlijk is er voor de winnaar ook een prijs ….

Een zak ‘starchips’, morgen wordt bekend gemaakt, wie dit lekkers heeft gewonnen.

Even helemaal een Hollywood ster
Woensdag 3 februari hebben groep 7a en groep 7b de kinderrechten filmfestival film opgenomen met meester Filip. Het was super spannend we gingen veel met de green screen werken (deze maakt het mogelijk om net als in de echte films effecten te gebruiken). We moesten ook wat buiten opnemen! Helaas had niet iedereen een rol (er waren namelijk audities gehouden), maar iedereen had het leuk. Het was erg gezellig. Normaal gaan we half 12 weg van school, maar woensdag gingen we 12 uur weg! Het ging super goed. Eerst waren we zenuwachtig, maar toen viel het best mee. Hopelijk halen we weer de finale!

Vrijdag 15 januari kreeg groep 7b van juf Angela en juf Maite een les over organische vormen. Deze moesten ze tekenen en uitzagen.

lkp7b1

lkp7b2
lkp7b3

lkp7b4

lkp7b5lkp7b6

De kinderen van de voetbalcursus van de groepen 7 en 8 hebben een zaalvoetbaltoernooi gespeeld in sporthal Zuidhaghe. Uit de wijk waren ook aanwezig de Anemaschool, Anne Frankschool, Nutschool Woonstede, en de Zuidwester. Van de Erasmusschool waren er 6 teams, 3 jongens- en 3 meisjesteams. Ze hebben allemaal heel goed hun best gedaan! Erasmus 3 en Erasmus 4 werden eerste, Erasmus 2 en Erasmus 6 werden tweede. We gingen naar huis met voor alle deelnemers een medaille, 2 mooie voetballen voor de teams die de eerste prijs hadden gehaald en de sportiviteitsprijs behaald door Erasmus 5! Top,top top! Het was een leuke sportieve middag.

meisjeszaalvoetbal

Om een hoekje kijken bij groep 7b. Op de maandagochtend in tweetallen op een speelse manier oefenen met hoofdrekensommen. Op de andere foto zelfgemaakte Engelse spelletjes om nog eens extra te oefenen. Goed bezig kinderen uit groep 7!

groep7b-1

groep7b-2

De groepen 5 t/m 8 sloten de KBW af met een voorleeswedstrijd in Kleurrijk. De jury bestaande uit juf Patricia en de meesters Koos en Mike vonden het best wel moeilijk om 2 winnaars aan te wijzen. Dat werden uiteindelijk Chanel uit groep 5 en Onur uit groep 8b.
lezen1

lezen2

lezen3
lezen4

lezen5
lezen6

lezen7

lezen8

lezen10

lezen11

Groep 7b heeft mooie spinnenwebben gemaakt. De leerlingen hebben eerst allemaal een houten plankje beschilderd en vervolgens hebben zij met spijkers  een web op het hout getimmerd. Als laatste stap moest er met wol een web om de spijkers worden gespannen. Dit was een erg precies klusje, maar wat worden ze mooi! Het creatieve idee was van de groepen 8, bedankt juffen van groep 8!

image (11)