10 jul

• By robnihot

OBS Erasmus volgt de snelle ontwikkelingen in het ICT – gebeuren op de voet. In het schooljaar 2014 – 2015 is er WIFI aangelegd met de nodige accesspoints. In onze hele school en in bbs Kleurrijk is nu
draadloos internet te ontvangen.

computer1
De kleutergroepen beschikken over een touchscreen en 2 computers die aangesloten zijn op onze server.
Elke kleutergroep heeft een draadloze I-pad. Het ligt in de bedoeling dat elke groep er binnenkort eentje bij krijgt. De groepen 3 t/m 8 hebben een digitaal smartboard met 2 leerlingcomputers die aangesloten zijn op onze server. Deze groepen hebben tevens de beschikking over 5 laptops waarvan het aantal in het nieuwe schooljaar wordt uitgebreid naar 11.

kladblok1
Onlangs is onze website vernieuwd. De door meester Rob vanaf 2002 beheerde site heeft een WordPressjasje gekregen en is nu ondergebracht bij een extern bedrijf. De oorspronkelijke site draaide vanaf de schoolserver en was gemakkelijk te beheren. Het eindbeheer van de nieuwe site ligt in handen van Sebassahmedia.
Het onderwijs in de groepen wordt ondersteund door programma’s ïn the cloud”. D.w.z. dat de leerlingen en leerkrachten direct werken op de server van diverse uitgeverijen die zich verenigd hebben in www.basispoort.nl

kladblok2
Zo leren de kinderen van groep 3 lezen via een programma op onze eigen server maar ook via “in the cloud”. Onze taalmethode Taalactief en rekenprogramma Wis en Reken beschikt over uitstekende computerprogramma’s op afstand. De leerlingen van groep 3 t/m 8 gaan in het schooljaar 2015 – 2016 aan de slag met Nieuwsbegrip waarbij de leerlingen ook thuis kunnen werken.
Er zijn leerkrachten die tevens het programma www.bloon.nl gebruiken om de woordpakketten te oefenen.

toetsgroep12c