10 jul

• By robnihot

In het schooljaar 2016 – 2017 gaat ons streven verder in het maken van een echte moestuin van ons groene schoolplein. De Petrus Dondersschool heeft aangegeven daar een leerkracht voor gevonden te hebben die zich permanent met de tuin gaat bezighouden.
Meester Rob en juf Irma hadden een tuinplan gemaakt dat dit schooljaar is uitgevoerd. Er zijn planten en diverse materialen aangeschaft. Het afgelopen jaar werd gekenmerkt door heel veel onkruid en heel veel hemelwater met de daarbij horende slakken. De aanleg van een wateraansluiting kon daardoor nog even vooruit worden geschoven. Gelukkig bood DAK uitkomst met een buitenkraan waaraan onze tuinslang kon worden aangesloten. De 3 watertonnen zijn inmiddels omgetoverd door meester Koos in plantenbakken. Ook werden er plantenbakken aangeschaft voor onze kleuters.
Juf Jennie die de kooklessen voor onze kleuters vorig jaar verzorgde heeft regelmatig produkten uit de tuin gebruikt om er b.v. lekkere aardbeienjam van te maken.
De groepen 5 en 6 kregen les van een juf van www.milieueducatiedenhaag.nl.
De LKP – leerkrachten Angela en Maite hebben vogelhuisjes gemaakt met de leerlingen die momenteel in de Erasmoestuin worden opgehangen.

Op zoek naar hulpvaders en hulpmoeders

Om onze tuin een succes te laten worden zijn juf Irma en meester Rob op zoek naar ouders die “groene” vingers hebben. D.w.z.
ouders die van tuinieren en de natuur houden. Zij kunnen zich aanmelden bij de genoemde leerkrachten of bij de directie.

Het tuinjaar 2015 – 2016 in beeld

7btuin2p

kokenkleuters2p

tuin12a-3