Mediatoren

Tijdens de afgelopen weken zijn wij achter de schermen druk bezig geweest met onze Vreedzame School. In de afgelopen drie weken zijn wij samen met meester Rob Hanse bezig geweest met het opleiden van mediatoren.

Op de foto’s zijn de kinderen aan het oefenen met een nep-conflict. Het wordt ze flink moeilijk gemaakt.

Mediatoren kunnen worden ingezet tijdens de pauzes om conflicten tussen kinderen op te lossen. Dit doen zij door middel van een stappenplan. Zij zullen in een rustige ruimte zitten om het conflict te proberen op te lossen.

De kinderen werken in tweetallen, en we starten al gelijk in de week ná de herfstvakantie. Dat is dus heel spannend! Wij zijn benieuwd naar wat er gaat gebeuren!

Na drie trainingen kregen de kinderen een Mediator diploma uitgereikt. Deze hebben zij ook dik verdiend omdat zij erg hard hun best hebben gedaan tijdens de trainingen.

Wilt u meer weten over de Vreedzame School? Neem gerust eens een kijkje op de website www.vreedzaam.net