04 dec

• By Marjolein Lloyd

Nieuwsbrief nummer 11, 1 december 2017

Sinterklaas 5 december

Ook dit jaar vieren we uitgebreid het Sinterklaasfeest. Hopelijk komt hij om ongeveer 8.30 uur aan op het schoolplein. Daarna gaat hij naar de gymzaal waar alle kinderen zich dan verzamelen. De ouders mogen aanwezig zijn bij de ontvangst op het schoolplein maar niet in de gymzaal. Na de activiteiten van de kinderen gaan ze terug naar de klas. Sint en zijn pieten zullen langs alle klassen gaan.

Alle kinderen zijn op 5 december om 12 uur vrij

Gevonden voorwerpen

Bij de ingang staat de bak met gevonden voorwerpen. Deze loopt weer over, wij verzoeken dan ook iedereen om goed te kijken. Eind volgende week gaan we de bak legen en alle goede kleding gaat dan naar stichting Lotje.

Kinderzwerfboekenstation

Maandag 27 november werd het kinderzwerfboekenstation feestelijk geopend.
Door de weersomstandigheden kon de opening niet op het schoolplein plaatsvinden en hebben we het in de gymzaal gedaan. Leuk dat er toch wat ouders kwamen kijken! Meester Maurice en deftige meneer Mario hebben samen de onthulling van het boekenstation gedaan. Na de opening ging meneer Mario in alle klassen vertellen wat het kinderzwerfboekenstation is en hoe je er boeken kunt ‘lenen’. Het boekenstation staat nu in de hal en wij hopen dat er veel gebruik van gemaakt gaat worden.

Nieuwe leerlingen

Momenteel zijn er erg veel nieuwe inschrijvingen bij onze school, dit is natuurlijk heel fijn. Wij verzoeken ouders waarvan al kinderen bij ons op school zitten, de broertjes en zusjes die al drie jaar zijn, op tijd in te schrijven. Inschrijfformulieren kunt halen bij de administratie.

Staking onderwijs

Het is mogelijk dat er op dinsdag 12 december een landelijke staking is, dit betekent dat de school misschien dicht zal zijn.

Kruidnoten

Deze week hebben heel veel groepen kruidnootjes gemaakt in de keuken van Kleurrijk, de kinderen vonden het heel erg leuk om te doen en hebben lekker gesmuld.

Groep 3B

Groep 6

Groep 6 leert op dit moment tijdens de rekenlessen hoe je de oppervlakte en de omtrek van een ruimte kan berekenen. De kinderen hebben in groepjes de verschillende ruimtes van de school berekend. Dit was leuk en erg leerzaam om te doen!!! Misschien kunnen ze thuis ook de verschillende ruimtes berekenen…….??