01 feb

  • By Marjolein Lloyd
  • In Nieuws
  • Comments Off

Studiemiddag Vreedzame school

Dit jaar zijn we op de Erasmusschool begonnen met de Vreedzame school, op woensdagmiddag gaan de leerkrachten zich verder specialiseren met deze methode en de voorbereidingen treffen voor de Thema avond op woensdag 14 maart om 19 uur. Ouders spelen een hele grote rol in dit project, dus we hopen op een hoge opkomst.

 

De Schoolschrijver

Afgelopen maandag is de schoolschrijfster weer in groep 6 geweest. Ze heeft eerst een stukje voorgelezen uit het boek De Griezels van Roald Dahl. De schoolschrijfster leerde aan de kinderen wat een personage is en hoe jezelf een personage kunt verzinnen.  De kinderen hebben naar aanleiding van gevonden voorwerpen een eigen personage bedacht. Ze hebben een kort verhaaltje over de personage geschreven. Op de plek van de schoolschrijfster kunt u die verhalen lezen. Het was weer erg leuk en leerzaam.

 

Nieuwsbrief

Dit is de laatste nieuwsbrief die op papier wordt meegegeven. Alle nieuwsbrieven zullen vanaf volgende week digitaal worden gestuurd. Graag wijzigingen zo spoedig mogelijk doorgeven. De nieuwsbrief staat ook zo spoedig mogelijk online. Mocht u toch een papieren exemplaar willen dan kunt u deze op maandag bij de administratie opvragen.

 

Museumbezoek

Groep 4 gaat dinsdag naar een tentoonstelling in het Museon over ridders en kastelen.

 

Nationale voorleesdagen

Ssst, de tijger slaapt. Maar in 1-2c werd hij zomaar ineens wakker! help!!

In de klassen werd ook deze week heel veel voorgelezen. Onderzoek heeft weer bewezen dat voorlezen de ontwikkeling van kinderen bevorderd. De Schoolschrijfster ging deze week ook bij de kleuters langs. De kinderen vonden dit allemaal erg leuk.

Basketbaltoernooi

Afgelopen woensdag is het groep 8 van de Erasmusschool weer gelukt, ze hebben geweldig gespeeld. We zijn door naar de finale volgende week woensdagmiddag.. Wij hebben dan ook een verzoek aan ouders om mee te helpen met het vervoer en natuurlijk het aanmoedigen. Ook lieten de leerlingen weer zien dat we heel sportief met elkaar omgaan.

Verjaardagen in februari

1 februari Moussa Abo Zrek, 2 februari Berkan Narci, 3 februari Can Sahin, 4 februari  Sara Abrahim en Mert Sahin, 11 februari  AdemCan Kayahan, 12 februari 5A Türker Pehlivan, 19 februari Furkan Yesilirmak, 20 februari Jameenah Statie, 21 februari Naoufal Tahiri, 22 februari Demi den Hamer, 23 februari Elleonora Hato, 25 februari Assia Akachar, 27 februari Görkem Inci, 28 februari Beyza Oruç en Rohan Sardjoe, 29 februari Mohammed Al Jaaf.

Allemaal van harte gefeliciteerd!!