Nieuwsbrief 11 oktober 2018

Voortgangsgesprekken: 21 november

Scholenmarkt VO: 14 november van 18.30 – 20.30 uur

Museumbezoeken

• Maandag 15 oktober gaat groep 6b naar het Museon.
  • Dinsdag 16 oktober gaan de groepen 4 naar het Gemeentemuseum.

Gezonde traktatie

Steeds vaker zien we toch dat de traktaties die meegenomen zijn veel te ongezond zijn. De Erasmusschool probeert de kinderen juist gezonder te laten eten. Zo hebben wij ook weer het schoolfruit aangevraagd om juist het gezonde eten te stimuleren. Wij verzoeken daarom alle ouders om alleen gezonde traktaties mee te geven. Graag ook rekening houden met een gezond lunchpakket. Geen snoep of zoete koek. Op de website www.gezondtrakteren.nl vindt u veel leuke ideeën.

Zwerfboekenstation

Heeft u al gezien dat het Boekenstation een nieuwe plek in de school heeft gekregen? Het boekenhuisje en de gele kast staan nu in de hal bij de ingang naar het schoolplein. In het boekenhuisje staan de boeken voor de bovenbouwleerlingen (groepen 6 t/m 8) en in de gele kast staan de boeken voor de leerlingen van groep 1 t/m 6. De leerlingen mogen uit de kasten een boek pakken en mee naar huis nemen om thuis te lezen. Dit kost niks. Wij bieden deze boeken aan omdat wij het belangrijk vinden dat onze leerlingen thuis ook boeken lezen.

Is het boek uit? Dan mag uw kind het boek weer terugzetten in de kast of doorgeven aan een ander kind. Wie in zijn vrije tijd voor het plezier boeken leest ziet zijn woordenschat en taalvaardigheid groeien.
Uw jonge kind veel voorlezen helpt hier ook bij. Neemt u dus gerust wekelijks een boek mee uit het boekenstation of laat uw kind zelf een boek kiezen. Wij plaatsen er regelmatig nieuwe boeken in. Hebt u thuis nog oude goede kinderboeken die u niet meer gebruikt? Dan mag u deze altijd aan juf Alrike geven. Zij plakt er dan een zwerfsticker op en zet ze in het Boekenstation.

Spelletjesmiddag

Maandag 5 november, tussen 14.30-15.30 uur, organiseert de Erasmusschool voor de groepen 1 en 2 (kleuters) een spelletjes uur.  Alle ouders zijn van harte welkom en wij hopen dat de ouders dan samen met de kinderen gezelschapsspelletjes komen spelen.