Feestelijke opening

Op woensdag 23 januari zal het halfjaarprogramma van De Schoolschrijver bij ons op school van start gaan. Dat betekent dat we een half jaar lang een echte kinderboekenschrijver op school hebben: Mark Sekrève! Een half schooljaar lang verbindt De Schoolschrijver zich aan leerlingen, ouders en leerkrachten. Schoolbreed gaan we aan het werk om lezen, schrijven en taal duurzaam te verbeteren. De feestelijke opening is voor alle ouders in de aula van Kleurrijk van 8.30 – 9.00 uur. U komt toch ook? Bij de feestelijke opening zullen ook de groepen 5 t/m 8 aanwezig zijn, zij mogen woensdag bij binnenkomst gelijk naar de aula van Kleurrijk lopen en bij hun leerkracht plaatsnemen.

Ouderbijeenkomst

Vanaf maandag 21 januari organiseren we een wekelijkse ouderbijeenkomst. Iedere maandagochtend van 8.30 uur tot 9.30 uur in de lerarenkamer. We willen graag met ouders samenkomen, iedereen is welkom!

Voor meer informatie kunt u juf Mirjam, juf Nicole, Juf An of Juf Monique benaderen.

De Nationale voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen vinden plaats van woensdag 23 januari t/m zaterdag 2 februari. Dit jaar staat bij de kleuterklassen het boek ‘’Een huis voor Harry’’ centraal. Bij alle klassendeuren hangt een intekenlijst waarop u uw naam kunt schrijven als u het leuk vindt om tijdens de Nationale Voorleesdagen een keer voor te komen lezen in de groep van uw kind.

Voorlezen heeft een positief effect op kinderen. Ouders kunnen het beste voorlezen in de taal van hun hart en emotie. Daarom stelt de Leescoalitie dit jaar voor het eerst vijf vertalingen van Het Prentenboek van het Jaar, Een huis voor Harry, in luisterversie beschikbaar in een gratis app. De talen die beschikbaar zijn: Frans, Engels, Spaans, Turks en Arabisch. Kinderen kunnen zo samen met hun ouders luisteren naar het verhaal in hun thuistaal. Ga voor de web app naar nationalevoorleesdagen.nl of download de app Een huis voor Harry via de App Store of Google Play. Veel plezier!

Boeken thuis aan uw kind voorlezen is niet alleen leuk voor kleuters, maar voor alle leeftijden. Voorlezen maakt je leuker! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Daarnaast heeft voorlezen een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip.

Leonardo Da Vinci Project

De komende periode maken de kinderen van de groepen 4 t/m 8 kennis met het gedachtegoed van Da Vinci. Deze veelzijdige man had maar liefst tien beroepen en hij heeft veel betekend voor de wereld waar we nu in leven.  Bij het vak techniek gaan we met een nieuwsgierige blik kijken naar de wereld om ons heen. De kinderen houden net zoals Leonardo Da Vinci een notitieboekje bij waarin ze vragen, tekeningen of ideeën (voor uitvindingen) opschrijven. Met de groepen 4 t/m 6 kijken we naar verschillende natuurkundige principes zoals: drijven en zinken, zwaartekracht en vliegen en gaan vervolgens door middel van experimenten een uitvinding doen. Met de groepen 7 en 8 bouwen we een katapult na die door Leonardo Da Vinci ontworpen is en gaan hiermee experimenteren. Vervolgens zullen codes, geheimtaal en sloten aan bod komen.

Bij het vak kunst gaan we kijken naar zijn beroemdste schilderijen de Mona Lisa en Het Laatste Avondmaal.

Naar aanleiding daarvan leren de groepen 4 t/m 5 wat kleurnuances zijn.

Wat is allemaal groen en welke naam kunnen we deze kleurtint geven? Dinosaurusgroen? We gaan ook zelf verf maken. Groep 6 gaat met een loep de natuur onderzoeken en schetsen maken. De groepen 7 en 8 zijn net als Leonardo Da Vinci bezig met de menselijke maat. Ze meten elkaar helemaal op en maken een figuur op schaal, die ze in verschillende poses kunnen zetten. Sommige staan al in de vitrine in de hal.