20 nov

• By Marjolein Lloyd

Nieuwsbrief nummer 12, 17 november 2017

Studiedag

Op donderdag 23 november is er een studiedag voor alle leerkrachten, dit betekent dat de leerlingen allemaal vrij zijn!

Concert groep 5a

Zaterdag 11 november was het zover, de kinderen van groep 5a mochten optreden samen met het Grijzen Koppen Orkest. Dit orkest bestaat uit ouderen van het verzorgingstehuis ‘t Guldenhuis en de kinderen. Een leuke samenwerking tussen jong en oud. De kinderen hebben twee workshops in de klas gekregen van meester Daan. Een dirigent van de organisatie Fort der Verbeelding. Tijdens de workshops werden liedjes aangeleerd en leerden de kinderen muziek maken met geluidsbuizen. Zaterdag hebben de kinderen samen met de ouderen een onwijs leuk concert gegeven. De kinderen deden erg goed hun best. Goed gedaan, groep 5a!

Ouderavond

Volgende week woensdag 22 november zijn de voortgangsgesprekken van alle groepen. U heeft vandaag een strookje met de tijden meegekregen, wij verzoeken u om op tijd aanwezig te zijn zodat de volgende ouders niet hoeven te wachten. Heeft u langer de tijd nodig dan graag een vervolgafspraak maken met de leerkracht.

Geboren

Zaterdag 28 oktober heeft Minoeska (gr. 1/2 A) een zusje gekregen, ze heet Jeanela. Moeder en dochter maken het goed. Van harte gefeliciteerd!

Inloopochtend groepen 3 tot en met 5

Dinsdag 21 november is er een inloopochtend voor de groepen 3 t/m 5, van 8.30 tot 9.00 uur. U bent van harte welkom en uw kind vindt het leuk als u komt!!

Sinterklaas en schoen zetten

Zaterdag komt Sinterklaas weer aan in Nederland. Heel leuk natuurlijk, daarom mogen alle kinderen dinsdag hun schoen zetten. Dus alle kinderen graag een extra schoen meegeven!!

Buitenlands bezoek

Afgelopen dinsdag was er een groep ambtenaren uit de Oekraïne op school en in het tussengebouw aanwezig, ze kwamen kijken naar de LKP lessen die wij geven. In Oekraïne kennen ze dit niet dus ze waren zeer geïnteresseerd hoe wij dit doen en hoe de kinderen het vinden. Ze hebben uitgebreid met meester Maurice gesproken en gingen met veel ideeën weer richting Oekraïne.

Schoolfruit

Vanaf maandag krijgen de kinderen schoolfruit op dinsdag, donderdag en vrijdag. U hoeft die dag dan geen fruit mee te geven.

Hoofdluis

In de onderbouw is hoofdluis bij een aantal leerlingen geconstateerd. Wij verzoeken daarom ook alle ouders om het haar van de kinderen te checken. Hoofdluis is zeer besmettelijk. Hoofdluis heeft overigens niets te maken met hygiëne! Luizen vinden schoon haar vaak heel fijn.

Op het internet zijn heel veel pagina’s die uitleggen hoe u hoofdluis het best kunt bestrijden. Bijv. www.thuisarts.nl/hoofdluis/mijn-kind-heeft-hoofdluis of www.luizenkliniek.nl/feiten-over-hoofdluis. Bij de drogist of apotheek kunt u middeltjes tegen hoofdluis kopen.

Ouderraad

De ouderraad ondersteunt de organisatie van de feesten en activiteiten bij ons op school. Zij zorgen er onder andere voor dat de school er gezellig uit ziet tijdens deze festiviteiten en doen hiervoor ook de inkopen. Dankzij hun inzet en ondersteuning kunnen wij met zijn allen genieten van gezellige activiteiten. De activiteiten en feesten worden bekostigd van de ouderbijdrage. Daarom is het belangrijk dat de ouderbijdrage wordt betaald. Heeft u een ooievaarspas, kunt u deze laten scannen bij de administratie.  Mocht u het leuk vinden om bij een van de feesten te helpen als hulpouder, meld u zich dan aan bij onze voorzitter Zeynep. Ook voor vragen en suggesties kunt u altijd bij een van de leden van de ouderraad terecht.

De OR bestaat uit: Selcan, juf Mandy, Zeynep (voorzitter), Juf Monique, Kinita en Nezahat.

Nieuws uit groep 6

Afgelopen week ging groep 6 naar het Zuiderstrandtheater voor een theaterstuk over heksen. De kinderen vonden het erg leuk, het was een interactief toneelstuk en dat betekent dat zij mee mochten doen.

Kinderzwerfboekenstation

Tijdens de Kinderboekenweek in oktober was er een ontwerpwedstrijd voor het boekenstation georganiseerd voor de groepen 5 t/m 8. De ontwerpwedstrijd is gewonnen door Tahir, Huda Nur en Na’iema uit groep 6. Zij hebben een heel mooi kleurrijk ontwerp bedacht voor het kinderzwerfboekenstation.

Inmiddels zijn zij achter de schermen al heel hard bezig met het verven en versieren van het boekenkastje.

Op maandag 27 november zal om 8.30 uur de feestelijke opening van het boekenstation plaatsvinden op het schoolplein, in de volgende nieuwsbrief leest u daar meer over.

De trotse winnaars van het ontwerp van het Kinderzwerfboekenstation.