• By Marjolein Lloyd

Vrije dagen

Volgende week vrijdag begint de meivakantie. Alle kinderen zijn dan vrij tot en met 11 mei.

Maandag 21 mei zijn alle kinderen ook vrij i.v.m. Tweede Pinksterdag.

Maandag 28 mei zijn de groepen 1 en 2 vrij i.v.m. een studiedag.

Schoolreisje

Vrijdag 22 juni gaan we op schoolreisje. De kleutergroepen gaan naar Plaswijckpark in Rotterdam. De groepen 3 t/m 7 gaan dit jaar naar familiepark Drievliet. De kosten van het schoolreisje bedragen 25 euro per kind. Hierbij is de entree van het park, het vervoer, de verzekering en een ijsje inbegrepen. Wij verzoeken u dan ook om de 25 euro gepast in een envelop af te geven bij de leerkracht. De leerkracht heeft geen wisselgeld. Ouders met een ooievaarspasje kunnen dit bij de administratie laten scannen.

Zomerschool

Tijdens de zomervakantie is het voor onze leerlingen weer mogelijk om naar de Zomerschool te gaan. Alle leerlingen hebben vandaag het inschrijfformulier ontvangen. De Zomerschool is in de eerste twee weken van de zomervakantie open, van maandag 16 juli tot en met donderdag 26 juli. De Zomerschool vindt ook dit jaar weer plaats op De Zuidwester. De lessen duren van 9.00 uur tot 14.30 uur. De Zomerschool is voor de kinderen die in het schooljaar 2017-2018 in groep 2 tot en met 7 zaten. U kunt uw kind(eren) opgeven voor de zomerschool  door het strookje ingevuld in te leveren uiterlijk 18 mei.

Bericht van de Schoolschrijver

De afgelopen weken hebben de kinderen van de groepen 5, 6 en 7 weer enthousiast gewerkt tijdens mijn bezoeken. Zo hebben ze aan de hand van ‘voorbeeld-gedichten’ zelf prachtige gedichten geschreven. Die werden natuurlijk ook voorgedragen. Ze puzzelden met knipgedichten en raadgedichten (en de juffen puzzelden mee). Er werden ‘supersmoezen’ en dialogen geschreven en ook die werden voorgedragen. Alle kinderen hebben mij geïnterviewd via de e-mail. Ze wilden niet alleen weten wat ik het moeilijkst vind aan schrijven, maar ook hoeveel ik precies verdien per boek. Ik heb ze uit de droom geholpen; van boeken schrijven word je niet rijk. Natuurlijk heb ik weer lekker veel voorgelezen, en de kinderen hebben verteld over de boeken die ze zelf hebben gelezen. We hebben gepraat over hoe je nu eigenlijk een boek uitkiest in de bibliotheek. En er kwamen een heleboel nieuwe woorden voorbij, zoals illustrator, auteur, achterflap, uitgever, vormgever. Op de boekenberg van groep 6 stonden na 10 weken al meer dan 100 titels. En de boekenworm van groep 5 heeft er al meer dan 50 en groeit nog steeds. Supergoed! De groepen kregen dan ook elk van mij een boek kado. Op 9 april was ik voor de laatste keer in de groepen. Inmiddels ben ik met een kleiner clubje kinderen aan de slag gegaan. We werken aan een mooie eindpresentatie voor de feestelijke afsluiting in het Kinderboekenmuseum op 18 mei.

Schoolfotograaf

Op maandag 4 juni is de schoolfotograaf aanwezig.

Ziekmeldingen

Vanaf heden kunt u via de website van obs Erasmus, www.obs-erasmus.nl, uw kind ziekmelden via het speciale kopje ziekmelden/absentie. Dit graag doen voor 9 uur. Ook kunt u aangeven als uw kind absent is voor een andere reden, bijv. tandarts of dokter. Na de meivakantie kunt u niet meer telefonisch uw kind ziekmelden.

De volgende nieuwsbrief verschijnt donderdag 26 april.