21 sep

Belangrijke data

1 oktober: studiedag leerkrachten groepen 1 en 2, kinderen van groep 1 en 2 zijn vrij.

Herfstvakantie: 22 oktober tot en met 26 oktober

Juf Annie

Juf Annie gaat met pensioen. Vrijdag 28 september is zij voor het laatst. Mocht u haar gedag willen zeggen dan kan dat volgende week. Juf Annie is een fijne collega en we zullen haar missen! Wij danken haar voor al de jaren dat zij bij ons op de Erasmusschool voor de klas heeft gestaan.

Schooltandarts

Op dinsdag 2 oktober komt de schooltandarts voor de halfjaarlijkse controle op school.

Toezicht op het schoolplein wordt verscherpt

Omdat we een groot schoolplein hebben en wij de kwalitatief goede begeleiding van onze leerlingen wensen te versterken,heeft het team besloten het toezicht op het schoolplein te versterken.

Maatregelen zijn per direct:

• Er zullen extra ogen en handen op het plein komen gedurende de pauzes.
  • De leerkracht heeft een pro-actieve houding tijdens het surveilleren.
  • Leuke spelletjes worden gestimuleerd en spelletjes die te ruw zijn worden verboden.
  • Leerlingen worden opgeleid tot mediatoren en gaan meehelpen.
  • Er wordt binnen de Brede Buurschool gekeken naar de speelberg voor mogelijke positieve aanpassingen.
  • Als u meer wilt weten over onze overblijf/pauzes, kunt u een afspraak maken met de directie/tso coordinator voor nadere uitleg.
  • U kunt ook uitgenodigd worden om een keertje mee te kijken, mocht u dat prettig vinden.

Ouderbijdrage

Namens de Ouderraad verzoeken wij alle ouders om zo spoedig mogelijk de Ouderbijdrage te betalen. Hiervan worden de diverse activiteiten georganiseerd zoals de Kinderboekenweek, het Sinterklaasfeest en Kerstdiner, het Paasontbijt en het zomerfeest. Ook krijgen de jarige kinderen allemaal een klein kadootje. Zonder de ouderbijdrage zijn deze feesten niet mogelijk. De bijdrage bedraagt 22,50 per kind per jaar. Kinderen met een ooievaarspasje hoeven dit niet te betalen. U kunt dit bij de administratie betalen.

Busgeld

Alle leerlingen van de groepen 5 en 6 gaan op donderdag zwemmen. Dit wordt betaald door de Gemeente Den Haag. Echter moet het busgeld wel betaald worden, wij krijgen dit met een korting. Het busgeld per jaar bedraagt slechts 22 euro. Een tweede kind uit 1 gezin betaald maar 11 euro. Dit is een verplichte bijdrage en valt ook niet onder het ooievaarspasje. Ook dit kan bij de administratie.

Rapportmapjes

Wij verzoeken alle leerlingen om het rapportmapje, zo spoedig mogelijk, mee terug te nemen naar school.

Schoolregels

In de hele school hangen borden met daarop de regels die gelden bij ons op school, wij verzoeken de ouders en leerlingen om hier op te letten.