24 nov

 

Nieuwsbrief nummer 13, 24 november 2017

 

Vreedzame school

De Erasmusschool is sinds de zomervakantie begonnen met ‘De Vreedzame school’. Alle leerkrachten passen de methode toe in de groepen. De kinderen vinden het erg leuk en de leerkrachten zien vooruitgang. Het is de bedoeling dat we ons het komende schooljaar hier verder in gaan specialiseren. Er komen ook speciale ouderavonden waar we de methode zullen uitleggen. Wij hopen ook dat alle ouders hierbij aanwezig zullen zijn.

 

Verkeersveiligheid

Verkeersveiligheid van de Erasmusschool wordt, na veel inspanning van de MR, eindelijk aangepakt. De Goudsmidsgaarde zal eenrichtingsverkeer worden en er zullen straten deels worden vernauwd om oversteken veilig te maken. De bebording zal worden vernieuwd. In een brief van de gemeente staat 27 november als begindatum. Dit kan enige overlast veroorzaken.

 

Sinterklaas

Sinterklaas is samen met zijn pieten zaterdag 18 november aangekomen in Nederland. Ook in onze klas 1/2b hebben we een Sint en pieten. Sinterklaas schrijft in zijn kantoor in het grote boek en de pieten maken letters, pakken cadeautjes in, varen met de stoomboot en doen nog zoveel meer. Wat een gezellige tijd.

 

Geboorte

Jay uit groep 3b heeft pas een zusje gekregen, zij heet Ry’anjelij. Van harte gefeliciteerd voor Jay en zijn familie.

 

Kinderrechtenfestival

Een aantal kinderen van de Escamp University heeft op 11 november tijdens het Kinderrechtenfestival gesproken over kinderrechten. De groep had eerst een onderzoek gedaan en daar hebben ze een presentatie over gegeven. Het was erg leuk en leerzaam.

 

Mogelijke staking onderwijs

Afgelopen 5 oktober was er een landelijke staking in het onderwijs. Ondanks een nieuw kabinet zijn de eisen van de PO-raad en de vakbonden niet voldoende aan tegemoet gekomen. Momenteel vinden er gesprekken plaats met het ministerie van Onderwijs. Op 5 december wordt er een beslissing genomen over een mogelijke staking op dinsdag 12 december. Wij informeren u nu al over de datum.

 

Feestelijke opening kinderzwerfboekenstation

Maandag 27 november zal het kinderzwerfboekenstation op school geopend worden. De opening vindt plaats op het schoolplein van 8.30 – 8.45 uur.
Komt u ook kijken?

Wat is het kinderzwerfboekenstation?
Het kinderzwerfboekenstation is een kastje vol met kinderboeken. Kinderen kiezen er een leuk boek uit en nemen het boek mee naar huis om te lezen.
Als het uitgelezen is, geven ze het boek weer door. Ze mogen het terugleggen in het kinderzwerfboekenstation op school of ergens anders laten zwerven.
Ook kunnen kinderen en ouders hier hun gelezen kinderboeken naar toe brengen en er een zwerfboek van maken.