Nieuwsbrief 5 oktober 208

Herfstvakantie: 22 oktober tot en met 26 oktober

Vrijdag 2 november studiedag leraren, alle kinderen zijn dan vrij

Museumbezoeken

–        Op maandag 8 oktober gaan de groepen 1/2C en 1/2D naar het Museon. Ook dan vertrekt de bus om 8.30 uur. Ook graag nu weer alle kinderen op tijd in de klas.

–        Op vrijdag 12 oktober gaat groep 1/2 B naar het Museon. Ook deze groep vertrekt om 8.30 uur, dus leerlingen graag op tijd in de klas.

VO scholenmarkt in Kleurrijk

Voor het derde jaar op rij organiseren de Petrus Dondersschool en OBS Erasmus de VO-scholenmarkt. Op deze avond nodigen wij VO-scholen uit om zichzelf te promoten naar onze groep 7 en 8 leerlingen. Deze avond staat dit jaar gepland op woensdag 14 november van 18.30 – 20.30 uur.

Wat kunt u van deze avond verwachten?

Tijdens deze avond krijgt elke VO-school die zich aanmeldt een tafel/stand die gebruikt wordt om promotiemateriaal van de school te laten zien. Kinderen en ouders lopen langs om informatie te verzamelen en vragen te stellen over de scholen, om zo een goede keuze voor een VO school mogelijk te maken.

De VO-markt vindt plaats in Kleurrijk.

Geboortes

• Op 10 september heeft Maysa, uit groep 4A een zusje gekregen, ze heet Inaya.
  • Op 17 september heeft Ademcan uit groep 1/2 d ook een zusje gekregen, zij heet Sahra.

Beide families van harte gefeliciteerd met jullie dochters.

Toezicht op het schoolplein wordt verscherpt

Omdat we een groot schoolplein hebben en wij de kwalitatief goede begeleiding van onze leerlingen wensen te versterken, heeft het team besloten het toezicht op het schoolplein te versterken.

Maatregelen zijn:

• Er zullen extra ogen en handen op het plein komen gedurende de pauzes.
  • De leerkracht heeft een pro-actieve houding tijdens het surveilleren.
  • Leuke spelletjes worden gestimuleerd en spelletjes die te ruw zijn worden verboden.
  • Leerlingen worden opgeleid tot mediatoren en gaan meehelpen.
  • Er wordt binnen de Brede Buurschool gekeken naar de speelberg voor mogelijke positieve aanpassingen.
  • Als u meer wilt weten over onze overblijf/pauzes, kunt u een afspraak maken met de directie/tso coordinator voor nadere uitleg.
  • U kunt ook uitgenodigd worden om een keertje mee te kijken, mocht u dat prettig vinden.

Kapstop met gevonden jassen

Tegenover de administratie kunt u een kapstok vinden met gevonden jassen, deze blijven daar enkele weken hangen en gaan dan naar het goede doel. Alle overige gevonden voorwerpen zoals handdoeken, sokken en tassen gaan in de doos bij de ingang van de school bij het schoolplein.