06 jul

Beste leerlingen en ouders,

Wat een TOP schooljaar hebben we achter de rug. Er hebben heel veel leuke extra activiteiten plaatsgevonden dit jaar. In september begonnen we met de Vreedzame School en in maart was er een feestelijke opening van de Vreedzame wijk samen met de Petrus Donders en alle ouders. In november werd het Zwerfboekenstation geopend, dat zijn boeken die zwerven van kind naar kind. Je herkent ze aan de zwerfsticker op de kaft. Je neemt het boek mee naar huis en als je het uit hebt, geef je het boek weer door. Dus leerlingen mogen een leuk boek meenemen om te lezen in de vakantie.

In januari kwam de Schoolschrijver bij ons in de groepen 5, 6 en 7 zij heeft maandenlang de leerlingen geleerd wat het is om schrijver te zijn, hoe leuk boeken zijn en wat voor soort boeken er zijn. De afsluiting vond plaats in het Kinderboekenmuseum.

Groep 7 nam plaats in de leerlingenraad van het HCO.

In mei hadden alle leerlingen een optreden op het schoolplein, Fort der Verbeelding, wat een leuk concert was dat, veel ouders kwamen kijken.

Ook op sportief gebied deden we goed mee, met een handbaltoernooi, een voetbaltoernooi en met een basketbaltoernooi. Ook kregen de leerlingen van groep 7 en 8 beachkorfbalclinics.

De Ouderraad en de MR hebben dit jaar weer heel goed werk verricht. Onze dank hiervoor.

Ik wens alle leerlingen en ouders, namens het team een hele fijne vakantie en hoop iedereen weer gezond en wel te zien op maandag 27 augustus.

Maurice Keane

 

Schoolreisje volgend schooljaar

Via deze nieuwsbrief willen wij u mededelen dat wij volgend schooljaar weer vanouds in september op schoolreisje gaan. Dit jaar zijn wij in juni op schoolreisje geweest en wij hebben ervaren dat het dan te druk is in de parken. Er waren veel andere scholen ook op schoolreisje, hierdoor waren de wachtrijen bij elke attractie erg lang. Daarnaast vinden wij het fijn om aan het begin van het schooljaar te gaan, omdat het belangrijk is voor de groepsvorming. De nieuwe leerkracht leert door deze leuke activiteit de kinderen gelijk beter kennen en ook de kinderen krijgen een hechte band met elkaar.Dit houdt in dat in de eerste schoolweken de betaling van het schoolreisje geregeld moet worden. Wij vragen de ouders/verzorgers hier rekening mee te houden. Wanneer u een ooievaarspas heeft, graag in de eerste weken gelijk bij de administratie laten scannen.

Wij hopen u voor nu genoeg te hebben geïnformeerd. Voor vragen kunt u terecht bij Marjolein, Juf Monique of juf Mandy.

Zomer? Voorkom een vakantiedip!

Zes weken lang lekker uitslapen, buitenspelen en niet naar school. Maar ook zes weken waarin het niveau van je kind een terugval kan maken. Dat verschijnsel, bekend als een zomerdip of vakantiedip, krijgt de laatste jaren steeds meer aandacht. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die niet lezen tijdens de zomervakantie in niveau gelijk blijven of zelfs achteruit gaan, terwijl kinderen die veel lezen na de vakantie een hoger leesniveau hebben.

Tips om te lezen in de vakantie

Leren in de vakantie gaat bijna ongemerkt. Wordt er op school veel gelezen volgens de leesmethode of in verhalende of informatieve boeken, als ouder heb je tijdens de vakantie een veel bredere verzameling leesmateriaal tot je beschikking. Denk aan vakantiefolders, het activiteitenprogramma op de camping, brochures van pretparken en bezienswaardigheden, de menukaart op het terrasje.

Zo krijgt een ‘leesoefening’ een echt vakantietintje. Als je je een beetje openstelt voor de mogelijkheden, kom je onderweg tal van dingen tegen waar je kind ongemerkt wat van opsteekt:

  • Speel woordspelletjes met nummerborden in de auto.
  • De plattegrond van de camping is perfect oefenmateriaal om te leren kaartlezen.
  • De autotocht naar Italië is een lesje aardrijkskunde.
  • Laat je zoon ansichtkaarten schrijven aan zijn vriendjes of een vakantiedagboek bijhouden.

Boek over het vakantieland

Ook leuk is het om je kind een boek te geven over het land waar je naartoe gaat. Ga je naar Frankrijk op vakantie? Dan kies je bijvoorbeeld voor het boek ”Reis door Frankrijk”. Er zijn ‘Reis door…’-boeken over verschillende landen.

In elk boek wordt een land nader uitgelicht in een combinatie van tekst (fictie en non-fictie), foto’s en illustraties. Hierdoor krijgt je kind informatie over natuur, leefgewoontes, taal, geloof, bezienswaardigheden, opvallende plaatselijke gebruiken en geschiedenis van het land.

Vakantiebieb

Ook de bibliotheken besteden veel aandacht aan lezen in de zomervakantie.

Natuurlijk kun je altijd bij de bibliotheek terecht om een leuke stapel vakantielectuur voor je kind bij elkaar te zoeken. Krijg je je kind niet geïnteresseerd in leesboeken?

Probeer dan eens of informatieve boeken misschien wel in de smaak vallen. Of leen stripboeken. Het gaat er niet om wát je kind leest, maar dát je kind leest. Het lidmaatschap van de bibliotheek is gratis voor kinderen tot 18 jaar. Met de VakantieBieb neem je ruim 60 e-books overal mee naartoe. Dat scheelt weer boeken sjouwen. Je kunt de app downloaden van 1 juli t/m 31 augustus. Ook als je geen lid bent van de Bibliotheek. Veel leesplezier!

De app is te downloaden op https://www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb.html

Studiedagen en vakantiedagen schooljaar 2018-2019

Graag onderstaande data in uw agenda opnemen. De leerlingen zijn dan vrij.

 Studiedagen groep 1 t/m 8, alle leerlingen zijn vrij:

Vrijdag 7 september 2018:       margedag: kennismakingsgesprekken

Maandag 17 september 2018:    studiedag professionalisering

Vrijdag 2 november 2018:         studiedag professionalisering

Donderdag 20 december 2018: alle leerlingen om 12 uur vrij, ‘s avonds kerstdiner

Vrijdag 21 december 2018:       alle leerlingen vrij

Woensdag 13 februari 2019:     studiedag professionalisering

Donderdag 21 maart 2019:        studiedag professionalisering

Vrijdag 12 april 2019                 Alle leerlingen om 15:00 uur vrij (Koningsspelen/sportdag)

Dinsdag 21 mei 2019:                 studiedag professionalisering

Donderdag 27 juni 2019              studiedag professionalisering (gewijzigde datum)

Vrijdag 5 juli 2019                              Alle leerlingen om 15:00 uur vrij (teamuitje)

Vrijdag 19 juli 2019                   Alle leerlingen om 12:00 uur vrij (zomervakantie)

 

Studiedagen Kleuters, groep 1 en 2 zijn vrij:

Maandag 1 oktober 2018:           studiedag professionalisering

Maandag 14 januari 2019:          studiedag professionalisering

Maandag 3 juni 2019:                studiedag professionalisering

 

 

Schoolvakanties 2018-2019

 

Prinsjesdag 18 september 2018
Herfstvakantie 22 oktober t/m 26 oktober 2018
Kerstvakantie 21 december 2018 t/m 4 januari 2019
Voorjaarsvakantie 25 februari 2019 t/m 1 maart 2019
Goede vrijdag 19 april 2019
Meivakantie (incl. Pasen, Koningsdag en Bevrijdingsdag) 22 april 2019 t/m 3 mei 2019
Hemelvaart 30 en 31 mei 2019
Pinkstervakantie 10 juni t/m 14 juni 2019
Zomervakantie 22 juli 2019 t/m 30 augustus 2019

 

Eventuele staking op woensdag 12 september

Op woensdag 12 september is het mogelijk dat het onderwijspersoneel in Zuid Holland staakt, dit zou kunnen betekenen dat ook die dag de school dicht is. Met deze staking proberen de leerkrachten de aandacht te krijgen van de regering, de salarissen van leerkrachten in het basisonderwijs lopen sterk achter op dat van het voortgezet onderwijs, er is een groot lerarentekort waardoor de werkdruk alleen maar groter wordt.

We zijn ons bewust dat dit lastig kan zijn voor de ouders maar hopen u tijdig te hebben geinformeerd.