08 mrt

• By Marjolein Lloyd

Nieuwsbrief 23 februari 2018

Thema avond Vreedzame School
Op woensdag 14 maart vindt de thema avond plaats in Kleurrijk, het begint om 19 uur en eindigt om 21 uur. Alle ouders hebben hierover al een brief ontvangen. De Vreedzame School is het begin van de Vreedzame Wijk. Rob Hanse, de begeleider van de Erasmusschool, begint de avond met een toelichting en een filmpje over de Vreedzame School. Daarna gaat u een les bijwonen in de bouw van uw kind. Ouders spelen een zeer grote rol in het hele proces, we verwachten dan ook een grote opkomst. De Ouderraad zal voor lekkere hapjes zorgen.

Inloopochtend groepen 3 tot en met 5
Op donderdag 15 maart is er een inloopochtend vanaf 8.30-9.00 uur. De ouders van groep 3A mogen om 8.30 uur bij de gym kijken, de ouders van groep 3B kunnen na het niveaulezen in de klas tot 9.25 uur blijven. Wij hopen dat er weer veel ouders komen. Het is altijd leuk om te kijken wat en hoe de kinderen leren en de kinderen vinden het ook super!

Nieuws uit groep 3B
Afgelopen dinsdag gingen wij met de bus naar het Gemeente Museum. We gingen in 2 groepen schilderijen bekijken, leerden over de hoofdkleuren: rood, geel en blauw en hoe we de andere kleuren konden krijgen door de verf te mengen. Dit gingen we zelf ook uitproberen. We mochten een dier verven met andere kleuren dan de echte dieren. Het was een gezellige ochtend.

Open Dag Erasmusschool
Op woensdag 21 maart vindt de jaarlijkse Open Dag van de school plaats. De school is dan open van 8.30 tot 11.30 uur voor alle ouders en geïnteresseerde ouders uit om op onze school te komen kijken. Alle LKP leerkrachten zijn dan ook aanwezig.

LKP tentoonstelling
Met veel plezier kijken we terug naar de presentatie/tentoonstelling van de LKP-vakken Koken, Techniek en Kunst. Deze presentatie vond plaats tijdens de rapportmiddag/avond. Veel ouders en kinderen hebben geproefd van de heerlijke hapjes van onze kook juf Jenny. De kinderen van groep 6 t/m 8 hadden zich goed voorbereid op de rondleidingen door de techniek- en kunsttentoonstelling en hebben veel ouders en ook leraren verteld wat ze tijdens de LKP-lessen geleerd hebben.

Vrijdag 23 februari werd de week van groep 1 en 2 b afgesloten met een verhaaltje voorlezen. Kinderen van de bovenbouw vonden het leuk om een keertje in de kleuterklas voor te lezen. Het verhaal was “dit ben ik, Kiki”. Na het verhaal hadden de kinderen ook nog een spel bedacht. De kleuters vonden het super leuk.

Jarigen in maart
1 maart Joël Isabella, 2 maart Aya Bouzarda en Siraç Barut, 6 maart Iremnur Gedek en Ivana Blinker, 7 maart Duha Karatay en Ismail Haryouli en Hiba Youhat, 9 maart Melda Apti en Jaïro Purser en ÇagriKerim Tas, 10 maart Muhammed Çiçek, 11 maart Jumana El Bouyadi en Shivin Rampartaap,
13 maart Maysa Tadlaoui, 14 maart Mehmet Ali Durukan, 15 maart Amine Chihi, 17 maart Moumen Abo Zrek en Mustafa Narci, 20 maart Tasir Ozir, 23 maart Aya El Hajjami en Salma Ziani 11, 31 maart Na’iema Khedoe.

Allemaal van harte gefeliciteerd!