• By Marjolein Lloyd

Nieuwsbrief 16 februari 2018

Rapportavond

Woensdag is de rapportavond, u heeft een strookje meegekregen met daarop de tijd wanneer u verwacht wordt bij de leerkracht van uw kind, wij verzoeken u om precies op tijd te zijn, zodat de ouders die na u komen niet hoeven te wachten. Mocht u door omstandigheden toch te laat zijn dan verzoeken wij u om op een ander tijdstip een nieuwe afspraak te maken.

Tentoonstelling/Presentatie

Tijdens de rapportmiddag en-avond woensdag a.s. presenteren de vakleerkrachten van Koken, Techniek en Beeldende Kunst met behulp van kinderen uit de groepen 6 t/m 8 hun vak. U kunt een rondleiding krijgen door de tentoonstelling van het werk van de kinderen. De kinderen vertellen u graag wat ze geleerd hebben tijdens het maken van deze werken. Ook kunt u genieten van gezonde hapjes om een indruk te krijgen van de kooklessen. Voor specifieke vragen over uw kind zijn de vakleerkrachten Jenny, Elja en Angela aanwezig. We verheugen ons op uw bezoek.

Parkeren rondom de school

Van de politie hebben wij het verzoek gekregen om u te informeren over het feit dat er vanaf heden streng zal worden gecontroleerd m.b.t. het parkeren, nog steeds staan veel auto’s fout geparkeerd. Dit kan tot gevaarlijke situaties leiden.

Wat is het een feest om elke maandag als Schoolschrijver de Erasmusschool te bezoeken.

De kinderen van groep 5, 6 en 7 zijn zo enthousiast. Ze hebben de afgelopen weken al prachtige verhalen geschreven en mooie beeldgedichten gemaakt. Ze hebben gepraat over personages, auteurs, uitgevers en illustratoren. Ze hebben geleerd over de opbouw van een goed verhaal, deden ‘The Voice Books’ en maakten boekomslagen met spannende flapteksten.

De vijfde-groepers hebben een boekenworm in de klas waarop ze alle titels schrijven van de boeken die ze hebben gelezen. Die worm groeit snel. En de boekenberg met titels van gelezen boeken in groep 6 wordt hoger en hoger.

Inmiddels heb ik natuurlijk ook veel voorgelezen. Ik kies de spannendste fragmenten en de grappigste verhalen uit de mooiste boeken. Zo hoop ik de kinderen aan te steken met het leesvirus. Komende weken gaan we nog veel meer leuks doen. We gaan onder meer gedichten schrijven en dialogen lezen. Ik hou u op de hoogte!

De Schoolschrijver Ineke Mahieu

Thema avond Vreedzame School

Op woensdagavond 14 maart vindt de thema avond plaats over de Vreedzame School. Wij zijn hier sinds de zomervakantie mee begonnen en merken nu al dat dit werkt. Wel hebben we hier ook de medewerking van de ouders bij nodig. We hopen dan ook op een grote opkomst.

Juf Zahira

Sinds een paar weken hebben we een nieuwe juf op onze school. Haar naam is Zahira Abdul-Hamid en zij zal tot de zomervakantie groep 7 gaan lesgeven. Wij zijn heel blij dat ze ons team komt versterken en wensen haar veel plezier en succes op onze school.

Hoofdluis

Bij een enkele kinderen op onze school is hoofdluis gevonden. Om die reden willen wij alle ouders vragen of u uw kinderen de elke week grondig wilt controleren op hoofdluis. Dit is belangrijk omdat hoofdluis zich erg snel verspreidt. De verspreiding van luis heeft niets met schoon of vies te maken. Het kan iedereen overkomen! Controleer dus uw kind(eren), maar ook andere familieleden en uzelf nauwkeurig.

Meer informatie: www.rivm.nl/hoofdluis